BANDIRMA 17.EYLÜL ÜNİVERSİTESİNDE  AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ.
  1. Anasayfa
  2. Faaliyetlerimiz

BANDIRMA 17.EYLÜL ÜNİVERSİTESİNDE AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ.

 

911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı  aynı zamanda   AFAD Eğitmeni olan Genel Başkan Mustafa GÜRSOY  tarafından  Bandırma 17Eylül Üniversitesi  Seminer  salonunda  Üniversite  öğrencilerine Afet farkındalık Eğitimleri Verildi.Verilen eğitimlerde ;

Afet Türleri ve Risk Analizi: Doğal afetlerin türleri, frekansları, etkileri ve belirli bir bölgedeki risk analizi.

Afet Hazırlığı: Afet öncesi alınması gereken önlemler, acil durum hazırlık planları oluşturma ve aileleri, toplulukları bu konuda bilinçlendirme.

Tehlike Algısı ve Erken Uyarı Sistemleri: Doğal afetlerin belirtileri, tehlike algısının geliştirilmesi ve erken uyarı sistemlerinin kullanımı.

Afet Anında Tepki: Afet durumunda güvenli bir yer bulma, acil durum iletişimi, ilk yardım becerileri, yangın söndürme, acil tahliye planları gibi konular.

Toplum Katılımı ve İşbirliği: Toplumların afet yönetimine katılımı, gönüllü çalışmalar, yerel yönetimlerle işbirliği ve dayanışma.

Acil durum telefonları.112  

Acil durum çantası  ve önemi    ve  benzeri konulara değinilerek  farkındalık oluşturuldu.. 

Afet FarkındalıkEğitimleri ayrıca “Afetlere karşı bilinçli olmak sadece bireysel güvenliğimizi değil, toplum olarak afetlere dayanıklılığımızı da artırır. Depremler, sel felaketleri, yangınlar gibi doğal afetler önlem alınmadığında büyük can ve mal kayıplarına yol açabilir. Ancak bilim ve teknoloji sayesinde daha hazırlıklı olabilir ve riskleri en aza indirebiliriz. Bu eğitimde afet öncesi hazırlık, afet anında doğru davranış biçimleri ve afet sonrası iyileştirme süreçlerine dair farkındalık kazandırmayı  hedefleyerek  öğrencilerimizin bu alanlarda  bilinçlenmelerini sağladık. Unutmayalım ki, alınan her önlem gelecekte hayat kurtarabilir.”

Afet farkındalık eğitimlerinde “Doğal afetlerin yaşamımız üzerindeki etkilerini anlamak ve bu konuda edindiğimiz tecrübelerden dersler çıkararak toplumsal bilinç oluşturmanın önemini vurguladık. Afetlere karşı hazırlıklı olmak yalnızca devletin veya belediyenin sorumluluğunda değil her bireyin yerine getirmesi gereken bir sorumluluk olduğunu katılımcılarımıza  bildirdik… Bu bağlamda ailelere, okullara ve iş yerlerine eğitimler vererek farkındalığı hedefliyoruz. Her bireyin deprem, yangın veya diğer afetlere nasıl müdahale edileceği konusunda eğitim alması gerekmektedir. Evimizde, okulda, iş yerlerinde hepimizin afet planları olmalı. Ayrıca acil durum çantalarımızı ve evdeki düzenlemeleri düzenli olarak gözden geçirmeliyiz. Çünkü afet anında iyi bir plan ve hazırlık hayat kurtarabilir.”

Afetler, insanların hayatlarını, maddi varlıklarını ve çevreyi ciddi şekilde etkileyen olaylardır. Ancak, doğru hazırlık ve farkındalık ile afetlerin olumsuz etkileri en aza indirilebilir. Bu nedenle, afet farkındalık eğitimi ve hazırlık faaliyetleri büyük önem taşımaktadır. İyi bir afet farkındalığı ve hazırlık programı, insanlara afet öncesi, sırası ve sonrasında ne yapacaklarını bilmelerini sağlar. Acil durum planları oluşturmak, acil durum çantaları hazırlamak, toplanma alanlarını belirlemek gibi adımlar insanların afetlerle başa çıkma becerilerini artırır ve hayat kurtarabilir.

Üniversitemizde  bu tip  eğitimlerin devamı  17 Eylül Üniversitemizde kurulu bulunan  derneğimiz ile aynı ismi taşıyan topluluğumuz tarafından tekrarlanan  eğitimlerle devam ettirilerek  en fazla sayıda  öğrencimizin bilinçlendirilmesi  eğiitmlere katılım sağlayan öğrencilerimize AFAD  Eğitim sertifikaları verilerek sağlanmaya devam edecektir..

 

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir